top of page
PSYCHOLOOG
 

De psycholoog gaat met jou in gesprek en zal hierbij ingaan op je hulpvraag. Daarnaast inventariseert zij hoe je op dit moment in het leven staat, welke krachten er op je werken en hoe jij daar mee om gaat. Tijdens de gesprekken ga je samen met de psycholoog op zoek naar de onderliggende oorzaak van je probleem. Je krijgt inzicht in jezelf en in je (eet)gedrag. Het doel van de gesprekken is dat je in je kracht komt en daarom gericht op mogelijkheden en kwaliteiten. De techniek die de psycholoog gebruikt is afhankelijk van de persoon en het probleem. De gesprekken zijn vooral inzichtgevend en motiverend van aard.

Als de rug zo recht en stevig is als een boom en onze wortels tot diep in de aarde reiken, dan zullen we kennismaken met onze kracht en pas echt gevoed worden, Marcel Gotjé

Ik ben Margreet Terwindt-Avenarius. Na mijn opleiding Psychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden heb ik diverse postdoctorale opleidingen gevolgd welke resulteerden in mijn GZ-registratie. Ik heb werkervaring zowel in een eerstelijnspraktijk als in een gespecialiseerd behandelcentrum voor eetstoornissen. Daarnaast heb ik in multidisciplinaire teams gewerkt gespecialiseerd in eetstoornissen, rugklachten en kaakproblematiek.  Ik ben ervan overtuigd dat er een groot verband bestaat tussen lichamelijke en psychische klachten. Naast de psychologie ben ik erg geïnteresseerd in het zelfgenezend vermogen van de mens en verdiep ik me steeds meer in ons energetisch veld en in energetische behandelmethoden, zoals familieopstellingen. Mede hierom heb ik bewust gekozen om me aan te sluiten hij het NVPA i.p.v. geregistreerd te staan als GZ-psycholoog in het BIG register. “Het NVPA is een veelzijdige, dynamische en professionele beroepsvereniging voor gespecialiseerde psychosociaal therapeuten, die werken binnen de geestelijke gezondheidszorg. Psychosociale therapie bij het NVPA kenmerkt zich door een werkwijze die gebaseerd is op een professionele ervaringsgerichte aanpak, waarbij zingeving een centrale betekenis heeft. Lichaam en geest worden als één samenhangend geheel gezien en benaderd”.

Ik ben getrouwd en moeder van 4 prachtige kinderen.

Mijn ervaring is dat het werken in een multidisciplinair team een absolute meerwaarde voor de behandeling heeft en daarnaast heel inspirerend werkt. Ik ben er trots op dat ons team bestaat uit behandelaren die werkelijk geïnteresseerd zijn in de cliënt en zijn/haar weg naar herstel.

bottom of page