DIËTIST
Een boom reikt met zijn takken naar de hemel maar staat met zijn wortels in de grond.(Koornstra)
 
Klassiek Homeopaat

DIËTIST

Ik ben Monique Reuver, diëtist, en 25 jaar werkzaam binnen de psychiatrie en het specialistisch centrum voor Eetstoornissen, de Ursula. Hierdoor heb ik me kunnen specialiseren in de vakgebieden Psychiatrie en Eetstoornissen. Tevens ben ik al 15 jaar lid van de werkgroep VIE (Voeding Interventie Eetstoornissen) die als landelijk netwerk een belangrijke informatiebron is voor diëtisten die werken in dit vakgebied. Ook ben ik voor het vakgebied Psychiatrie verbonden aan de regionale en landelijke organisatie van Diëtisten in de Psychiatrie (DPN).

Ik ben getrouwd en heb 2 heerlijke pubers.

Het werken in een multidisciplinair team is zeer belangrijk voor de behandeling van veel  ziektebeelden en/of eetstoornissen, omdat er nou eenmaal meerdere niveau’s bij betrokken zijn. Ik vind het fantastisch deze mogelijkheid te kunnen bieden binnen groepspraktijk-IK. Zeker omdat iedere mens uniek is en een persoonlijke benadering en behandeling vereist.

HOMEOPAAT

Ik ben Ellen-Wiene Güngör-Hoog en ben opgeleid tot klassiek homeopaat aan de School voor Klassieke Homeopathie in Amersfoort. Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen.

Voor de klassieke homeopathie heb ik bewust gekozen omdat het een natuurlijke geneeswijze is die uitgaat van het zelfgenezend vermogen van de mens. In de klassieke homeopathie vinden we het behandelen van alleen klachten en symptomen niet voldoende. Daarom bestudeer ik  de samenhang van je klachten en symptomen èn luister en kijk ik vooral naar jou als mens. Want ieder mens is uniek en iedere behandeling wordt dus op het individu afgestemd. Zo bereiken we sneller dat jij je beter voelt en optimaal functioneert. Een groot voordeel vind ik dat de middelen puur natuur zijn en geen noemenswaardige bijwerkingen hebben. Ik zie de homeopathie daarom als goede aanvulling op de reguliere geneeskunde. De homeopathie kan de behandeling van bijvoorbeeld een diëtist of psycholoog goed ondersteunen. Dit geldt niet alleen voor de cliënt zelf maar ook voor eventuele gezinsleden. Omdat gezondheidsklachten, of ze nu fysiek of emotioneel zijn, nu eenmaal ook vaak een impact en soms zelfs wisselwerking hebben op je naasten. 

GZ-psycholoog
 

GZ-PSYCHOLOOG

Ik ben Margreet Terwindt-Avenarius. Na mijn opleiding aan de Rijksuniversiteit Leiden heb ik diverse postdoctorale opleidingen gevolgd welke resulteerden in mijn GZ registratie. Ik heb werkervaring zowel in een eerstelijnspraktijk als in een gespecialiseerd behandelcentrum voor eetstoornissen. Daarnaast heb ik in multidisciplinair teams gewerkt gespecialiseerd in eetstoornissen, rugklachten en kaakproblematiek.  Ik ben ervan overtuigd dat er een groot verband is tussen lichamelijke en psychische klachten. Naast de psychologie ben ik erg geïnteresseerd in het zelfgenezend vermogen van de mens en verdiep ik me steeds meer in ons energetisch veld en in energetische behandelmethoden. Ik ben getrouwd en moeder van 4 prachtige kinderen.

Mijn ervaring is dat het werken in een multidisciplinair team een absolute meerwaarde voor de behandeling heeft en daarnaast heel inspirerend werkt. Ik ben er trots op dat ons team bestaat uit behandelaren die werkelijk geïnteresseerd zijn in de cliënt en zijn/haar weg naar herstel.